Про виконану роботу за І квартал 2021 року.

  • 636

Про виконану роботу за І квартал 2021 року.

Шановна Куликівська громадо!

Протягом І кварталу поточного року в Куликівській селищній раді були сформовані нові структурні підрозділи, фактично рада розпочала свою роботу, як повноцінна територіальна громада. В І кварталі 2021 року було проведено 7 конкурсів на заміщення вакантних посад спеціалістів новоутворених відділів в Куликівської селищної ради, за результатами проведених конкурсів були прийняті на роботу спеціалісти, тому окремі підрозділи повноцінно запрацювали лише з другої половини березня. Проте, про проведену роботу інформувати зобов’язані і будемо це робити постійно.

За І квартал поточного року бюджет селищної ради перевиконано та складає 122,53 % до уточнених призначень. Фактично поступило 10192,80 тис. грн. доходів без врахування трансфертів. В останній день кварталу до селищного бюджету поступив акцизний податок з реалізації пального на АЗС, які розташовані на території громади в сумі 922,0 тис. грн.

Найбільше в І кварталі 2021 року сплачено податків  такими юридичними особами, як:

- ТзОВ «ЕН ДЖI МЕТАЛ Україна» – 3253,0 тис. грн.,

- ТзОВ "ГУЛЬДМАНН-УКРАЇНА" – 2484,6 тис. грн.,

- ТзОВ "Ако Індастріс" – 835,2 тис. грн.,

- ТзОВ "АГРОПОБУТСЕРВІС" – 819,2 тис. грн.,  

- ТзОВ "ЕКСІМ ФУД" – 697,2 тис. грн.,

- ТзОВ "АГРЕН ГРУП" – 549,7 тис. грн.

Надано субвенцію в сумі 450,0 тис. грн. на утримання місцевої пожежної охорони.

Заборгованості по першочергових видатках станом на 01.04.2021 немає.

На даний час сесією селищної ради прийнято Програму співфінансування  робіт, пов’язаних з будівництвом, ремонтом доріг загального користування та комунальних доріг на загальну суму 4000,00 тис. грн., в т.ч. комунальних доріг 1500,0 тис. грн. Внесеними змінами до бюджету станом на 01.04.2021 року передбачено  субвенцію обласному бюджету на ремонт дороги Жовква-Мокротин-Сулимів на відтинку Гребінці-Віднів 1000,0 тис. грн. та ремонт комунальних доріг 360,0 тис.грн.

З обласного бюджету передбачено фінансування на ремонт трьох доріг Куликівської громади – це Артасів-Зіболки,  ремонт якої на даний час практично завершений, на яку витрачено 3200,0 тис. грн. коштів обласного бюджету, Гребінці-Віднів, на ремонт якої передбачено 2600,0 тис. грн. коштів обласного бюджету та 1000,0 тис. грн. коштів Куликівського селищного бюджету та Блищиводи-Смереків, на яку передбачено 1500,0 тис. грн. коштів обласного бюджету.

Протягом І кварталу виділялись кошти на ліквідацію стихії (снігових заметів), а саме 19,8 тис. грн.

Протягом другої половини березня керівництвом ради було проведено об’їзд території та підконтрольних установ,  основною метою якого було ознайомлення з проблемами, які підлягають до вирішення, визначено пріоритети, що знайдуть своє відображення в Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Куликівської громади.

На обласний конкурс проектів місцевих ініціатив у Львівській області на 2021 рік підготовлено та подано 16 проектів. На даний час  очікуємо на результати.

Протягом І кварталу 2021 року відділом освіти Куликівської селищної ради   організовано роботу атестаційних комісій І та ІІ  рівнів та підготовлено документацію по атестації, відкрито інклюзивну групу при Куликівському ЗДО.

Також розроблено та затверджено на сесії ради Програму по харчуванню учнів ЗЗСО та Програму підтримки учнівської молоді на 2021 рік.

Протягом І кварталу проведено ряд заходів із національно-патріотичного спрямування (День Злуки, заходи з увічнення пам'яті Захисників  України, заходи до Дня народження Л. Українки та Т.Г. Шевченка, конкурс читців поезії Т.Г. Шевченка та ін.).

Підготовлено листи та подано заявку на придбання, на умовах спів фінансування, ще одного шкільного  автобуса для вирішення проблеми з підвезенням учнів.

Відділом культури, туризму, молоді та спорту Куликівської селищної ради вивчено проблематику діяльності закладів культури.

Одним із найважливіших культурних осередків є Народний дім смт. Куликів. Його включено в перелік об’єктів, які фінансуватимуться в рамках реалізації Львівської обласної Програми капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення на 2021 рік за кошти обласного бюджету в сумі 1500,0 тис. грн. на ремонт шатрового даху в народному домі. З бюджету Куликівської селищної ради передбачено кошти в сумі 190 тис. грн. на розробку проектно-кошторисної документації на цей проект.

З метою якісного забезпечення діяльності закладів культури розроблено Комплексну програму розвитку культури. Налагоджено інформаційне висвітлення заходів закладів культури у соцмережах facebook у групі «Культурно-мистецька Куликівщина».

 Також, протягом І кварталу відбувався ряд культурно-мистецьких заходів,  відеопереглядів, тематичних майстер-класів, виставок, вікторин, відкритих занять для батьків, літературних читань, конкурсів, флешмобів, марафонів, навчань, занять гуртків з дотриманням всіх карантинних обмежень.

Відділом соціального захисту населення Куликівської селищної ради здійснено прийом документів на всі види соціальних допомог, пільг та субсидій в кількості 34 заяви та передано через Програмний комплекс «Соціальна Громада» до управління соціального захисту населення Жовківської РДА.

Також сформовано виплатні документи на одноразові матеріальні допомоги відповідно до рішень виконкому  на суму 72,0 тис. грн. (65 осіб).

Рішенням сесії Куликівської селищної ради від 24.03.2021 р. №5 затверджено Програму компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян Куликівської територіальної громади в автомобільному транспорті на 2021 рік в сумі 200,0 тис. грн., яка на даний час не забезпечена кошторисними призначеннями.

З метою виконання рішення Львівської обласної ради № 86 від 16.03.2021 р.  прийнято 2 заяви від осіб з інвалідністю з числа учасник АТО (ООС) для виплати грошової допомоги на реабілітацію на загальну суму 25,0 тис. грн., 1 заяву від сім’ї померлого для виплати щомісячної допомоги на дитину в сумі 2,5 тис. грн. щомісячно та 1 заяву на сімейний відпочинок, потерпілим учасникам АТО (ООС).

Службою у справах дітей   здійснено 4 виїзди та обстежено 9 сімей, у яких батьки неналежним чином виконують свої батьківські обов’язки та 1 сім’ю у зв’язку з вчиненням психологічного насилля в присутності малолітньої дитини. Дано 7 застережень батькам про недопущення протиправних дій відносно дітей та дотримання обов’язку щодо виховання та розвитку дітей.

Надано гуманітарну допомогу (канцтовари, продукти, постіль) 2 сім’ям.

Розглянуто 1 звернення батька щодо участі у вихованні дитини.

Загальна площа сільськогосподарських угідь на території Куликівської селищної ради складає 10248,0 га, ліси – 99 га. Протягом І кварталу розроблена структура посівних площ під урожай 2021 року. Підживлено озимих на площі 1900 га.

За І квартал 2021 р. 2 осіб притягнено до адміністративної відповідальності за порушення екологічного законодавства. Проведено обрізку аварійних дерев в с. Смереків та с. Сулимів.

Протягом І кварталу розглянуто 461 звернення громадян. Слід зазначити, що 277 звернень – це питання по землі.  Інші звернення – це надання допомог, розгляд скарг, заяв. 

Впевнено рухаємось вперед – до розвитку Куликівської громади.