Про виконану роботу за квітень 2021 року

  • 565

Про виконану роботу за квітень 2021 року

Шановна Куликівська громадо!

 Квітень – це місяць благоустрою, де по всій території громади проводилось прибирання, фарбування, приведення до порядку всіх приміщень, парків, скверів, узбіч, кладовищ та місць масового перебування та відпочинку населення.

Однак, це місяць рутинної праці. Це підготовка проектів до конкурсів, підготовка Програм, які повинні фінансуватись із місцевого бюджету, це початок закупівель для визначення підрядників на виготовлення ПКД, виконаних робіт та інше.

Бюджет Куликівської селищної ради за звітний період надходжень податків до загального фонду бюджету виконано на 112,0 % з врахуванням трансфертів. Станом на 01.05.2021 року плановий показник по загальному фонду Куликівського селищного бюджету перевиконано на 3,1 млн.грн. В структурі видатків  найбільшу питому вагу займає освіта – 72,1%.

 Заборгованості по першочергових видатках станом на 01.05.2021 немає.

У квітні розпочалась вакцинація проти COVID-19. Станом на 30.04.2021 року провакциновано 280 мешканців Куликівської територіальної громади.

На даний час сесією селищної ради прийнято Програму накопичення матеріально-технічного резерву Куликівської селищної ради для запобігання і ліквідації наслідків ймовірних надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру на 2021 рік; Програму соціального захисту населення щодо надання пільг окремим категоріям громадян Куликівської селищної ради за телекомунікаційні послуги у 2021 році; Програму фінансування забезпечення надання соціальних гарантій особам з інвалідністю, фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги на 2021 рік; Програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на території Куликівської селищної ради на 2021 – 2025 роки.

Підготовлено до розгляду та обговорення Програму соціально-економічного та культурного розвитку Куликівської селищної ради на 2021-2023 роки, Програму розвитку житлово-комунального господарства Куликівської селищної ради на 2021-2023 роки  та Програму охорони навколишнього середовища на 2021 рік.

 Крім того, на конкурс проектів регіонального розвитку на 2021 рік Куликівською селищною радою подано проект «Придбання трактора МТЗ-82 з навісним обладнанням та автомобіля HDC DC Standard B21R23 для комунального підприємства “Куликівське управління житлово-комунального господарства”. Бюджет проекту 1660,501 тис.грн, з них обласний – 700,0 тис.грн, співфінансування з місцевого бюджету 790,501 тис.грн та спонсорські кошти  – 170,0 тис.грн. Очікуємо перемоги на даному конкурсі.

  На конкурс місцевих ініціатив підготовлено 16 проектів, з яких 4 пройшли відбір і будуть фінансуватись частково із обласного бюджету, а саме «Капітальний ремонт системи димовидалення в Народному домі по вул. Городна, 2 в с. Костеїв» на суму 113,539 тис.грн, в тому числі обласний бюджет – 56,77 тис.грн; «Капітальний ремонт будівлі Народного дому по вул. Івана Франка, 43 в с. Гребінці» на суму 299,866 тис.грн, в тому числі обласний бюджет – 145,0 тис.грн; «Придбання технічного обладнання для потреб Куликівської територіальної громади» на суму 247,065 тис.грн, в тому числі обласний бюджет – 123,533 тис.грн; «Придбання інвентаря та обладнання для харчоблоку Мервичівської ЗОШ І-ІІ ст.» на суму 194,0055 тис.грн, в тому числі обласний бюджет – 90,0 тис.грн. Загальний бюджет мікропроектів складає 854,475 тис.грн, з них кошти обласного бюджету 415,303 тис.гривень.

На конкурс ініціатив місцевих карпатських громад – 2021 «Єврорегіон «Карпати-Україна» комунальним підприємством «Куликівське управління житлово-комунального господарства» поданий проект «Забезпечення належного санітарного і екологічного стану населених пунктів громади, поліпшення стану довкілля шляхом придбання обладнання для комунального підприємства «Куликівське управління житлово-комунального господарства».  Бюджет проекту 152,897тис.грн, з них кошти партнера – 34,403 тис.грн.

Протягом квітня проведено ремонти доріг загального користування Артасів-Зіболки та Жовква-Мокротин-Сулимів на відтинку Гребінці-Віднів за рахунок коштів дорожнього фонду, обласного бюджету та 1000,0 тис.грн. бюджету Куликівської селищної ради. Підрядною організацією ПП «Рома» проведено грейдерування доріг загального користування Куликів-Костеїв, Кошелів-Стронятин та в с. Могиляни. Інші дороги будуть грейдеруватись протягом травня місяця.

За звітний місяць відділом освіти Куликівської селищної ради проатестовано 35 педагогічних працівників, 5 директорів закладів загальної середньої освіти (надалі ЗЗСО) та 2 директори закладів дошкільної освіти ( надалі ЗДО).

Також розроблено та підготовлено до обговорення Програму «Стратегія розвитку освіти на період 2021- 2025 роки».

Крім того,  проведено оприлюднення у системі ПРОЗОРО на визначення проектанта щодо виготовлення ПКД на капітальний ремонт внутрішніх систем опалення Куликівської ОЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Відділ культури, туризму, молоді та спорту Куликівської селищної ради протягом квітня активно брав участь у конкурсах в рамках Комплексної програми розвитку культури Львівщини. Зокрема, була подана заявка від бібліотеки-філії с. Надичі на конкурс «Топ-10 бібліотек», і від Народних домів с. Сулимів та с. Нове Село – на конкурс «Топ-10 Народних домів».

Окрім того, покращилась матеріально-технічна база в деяких закладах культури. Зокрема, народний дім с. Сулимів отримав в подарунок від благодійного фонду «Львівська родина» мультимедійний проектор EPSON EB-W51. В Народному домі смт. Куликів в приміщенні холу було проведено заміну підлогового покриття. Народний дім с. Нове Село поповнився театральними кріслами.

В Народному домі смт. Куликів було проведено збір творчих робіт в рамках акції «Напиши листа українському солдату». Акція стала продовженням благодійної події «Великодній кошик для солдата», в рамках якої проведено збір продуктів для військових, які було надіслано на схід України.

В квітні відбулось відкриття чемпіонату Львівської області з футболу серед команд прем’єр-ліги, в якому взяла участь команда ФК «Куликів».

Відділом соціального захисту населення Куликівської селищної ради здійснено прийом документів на всі види соціальних допомог, пільг та субсидій в кількості 57 заяв та передано через Програмний комплекс «Соціальна Громада» до управління соціального захисту населення Львівської РДА.

 Виплачено одноразову матеріальну допомогу відповідно до рішень виконкому від 22.03.2021 р. №№11,12,13,14 на суму 72,0 тисячі гривень (65 особам).

Одноразову грошову допомогу на реабілітацію отримали 2 особи з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО (ООС) на суму 25 тисяч гривень.

Щомісячну грошову допомогу в сумі 10 тисяч гривень отримала сім’я померлого військовослужбовця (за січень-квітень).

Також здійснено підбір та направлено 10 дітей з числа багатодітних сімей на оздоровлення та відпочинок на 3 соціальну зміну в ДПУ «Міжнародний дитячий центр «АРТЕК» та тематичну зміну в «Український дитячий центр « МОЛОДА ГВАРДІЯ».

На обліку у службі у справах дітей перебуває 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 4 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. На території Куликівської селищної ради функціонує 2 прийомні сім’ї, у яких виховуються 3 дітей.

Проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини, де було заслухано питання виконання матір’ю батьківських обов’язків, відносно своєї дитини. За результатами комісії, поставлено на облік 1 дитину, яка опинилася у складних життєвих обставинах.

Здійснено 4 виїзди та обстежено умови проживання 7 сімей, у яких батьки неналежним чином виконують свої батьківські обов’язки, 2 батькам дано застереження про недопущення протиправних дій відносно дітей.

Протягом квітня поточного року посіяно ярих зернових усіма категоріями господарств на площі 3200 га, що складає 66% до прогнозних показників.

За квітень  складено 5 приписів за порушення Правил благоустрою.

За звітний місяць розглянуто 221 звернення громадян. Слід зазначити, що 169 звернень – це питання по землі, 43 звернення – це надання допомог, розгляд скарг, заяв, на гарячу лінії області звернулось 9 осіб.

Фото без опису