Звіт про роботу в І півріччі 2021 року Куликівської селищної ради

  • 505

Одним із принципів здійснення місцевого самоврядування в Україні є підзвітність та відповідальність перед жителями.

Отож, позаду І півріччя 2021 року нашої з вами спільної роботи, тому звітуємо перед вами про зроблене.

Цей період роботи Куликівської селищної ради був насиченим: були і перемоги, і невдачі, але найголовнішою цінністю є люди нашої громади, їх підтримка і непохитна віра в те, що всі труднощі буде подолано і наша громада буде зразком добробуту та економічного зростання.

Робота депутатського корпусу та виконавчого комітету

Всього за звітний період відбулося 11 пленарних засідань сесій селищної ради VIII демократичного скликання, на яких було розглянуто 559 питань. Також проведено 6 засідань виконавчого комітету, на якому розглянуто 101 питання.

Отримано від громадян 1075 звернень, з них, які стосуються земельних питань – 758, скарги та заяви – 285.

Медицина:

Протягом І півріччя 2021 р. на території громади захворіло на COVID-19 – 1364 особи, з них, нажаль, 5 померло, решта одужали. Станом на 01.07.2021 року провакциновано в громаді 768 осіб.

Якісна медицина – здорова громада. Тому на даний час працюємо над покращенням матеріальної бази закладів охорони здоров’я. На конкурс, що проводить Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна», подано проект на придбання обладнання для поліклінічного відділення смт. Куликів, сподіваємось на перемогу.

Також, з метою отримання доступу до лікувального закладу людей з обмеженими можливостями, в поліклінічного відділення в смт. Куликів встановлено пандус вартістю 50,0 тис.грн.

Бюджет

Запорука успішного розвитку громади – це наповнений бюджет.

За І півріччя 2021 року до загального та спеціального фондів (враховуючи міжбюджетні трансферти) бюджету Куликівської селищної ради надійшло 50 920,986 тис.грн. доходів, з них до загального фонду – 50 421, 68 тис.грн., що становить 109,95% до уточненого плану на звітній період, до спеціального фонду – 499,30 тис.грн., або 76,51%.

Затверджений селищною радою обсяг доходів загального фонду бюджету селищної ради у звітному періоді виконано на 124,97 відсотка.

Найбільшу питому вагу у надходженнях загального фонду бюджету селищної ради за І півріччя 2021 року займає податок на доходи фізичних осіб – 14 782,86 тис.грн., або його питома вага складає 144,62%.

Другим по величині бюджетоутворюючим податком є єдиний податок. За звітний період його надійшло в сумі 3 144, 11 тис.грн. (11,64%)

В І півріччі 2021 року найбільшими платниками податків та платежів до бюджету Куликівської селищної ради є:

- ДП «ЕН ДЖІ МЕТАЛ УКРАЇНА» – 8 419, 31 тис.грн.

- ТзОВ «ГУЛЬДМАНН-Україна» – 4 416, 47 тис.грн.

- ТзОВ «Ако Індастріс» – 2 498,18 тис.грн.

- ТзОВ «АГРОПОБУТСЕРВІС» – 1 420,14 тис.грн.

- ТзОВ «ЕКСІМ ФУД» – 1 603,89 тис.грн.

- ТзОВ «АГРЕН ГРУП» – 641,43 тис.грн.

Освіта

В селищній раді сформована і збережена на 100% мережа освітніх закладів, які створюють достатні умови для розвитку та навчання дітей. 

Протягом І півріччя 2021 року відділом освіти Куликівської селищної ради відкрито інклюзивну групу при Куликівському ЗДО; проведено ряд заходів із національно-патріотичного спрямування, а саме: відзначення Дня Злуки, заходи з увічнення пам'яті Захисників України, заходи до Дня народження Л.Українки та Т.Г. Шевченка, конкурс читців поезії Т.Г.Шевченка, заходи до пам'яті 35-роковин Чорнобильської трагедії, заходи до Дня матері, 25-річчя Дня Конституції України.

Проведено держзакупівлі через систему ПРОЗОРО на виготовлення ПКД по об’єкту "Капітальний ремонт внутрішньої системи опалення будівлі Куликівського ОЗЗСО по вул. Винниченка,1а в смт. Куликів Львівського району Львівської області.»

Проведено поточний ремонт електромереж Звертівського ЗЗСО І-ІІ ст. та капітальний ремонт вентиляції спортзалу Великодорошівського ЗЗСО І-ІІ ст., проведено експертизу ПКД для капітального ремонту дахів Мервичівського та Смереківського ЗЗСО, передано пакет документів ТзОВ "Дріт" для виготовлення документації щодо збільшення електричних потужностей Куликівського ЗДО.

Соціальний захист населення

Дбаємо про комфортне життя у громаді. На даний час в Куликівській ОТГ затверджено 29 програм різноманітного спрямування для покращення життєдіяльності та розвитку громади, кожна з яких передбачає фінансування та витрати на реалізацію відповідних заходів і форм діяльності.

Протягом І півріччя 2021 р. відділом соціального захисту Куликівської селищної ради здійснено прийом документів на всі види соціальних допомог, пільг, субсидій та інших соціальних гарантій в кількості 457 заяв.

На соціальні Програми здійснено виплати з бюджету Куликівської селищної ради в сумі 160,06 тис.грн.

Також, здійснено виплати за рахунок коштів обласного бюджету відповідно до Комплексних програм затверджених рішеннями Львівської обласної ради на суму 140,99 тис.грн.

Оздоровлення дітей – невід’ємна частина виховання та навчання.

Протягом цього півріччя 19 дітей з числа багатодітних сімей, дітей учасників АТО, дітей з інвалідністю направлено на оздоровлення та відпочинок в дитячі оздоровчі заклади.

Створено Комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг» Куликівської селищної ради. Саме послугами цього закладу можуть скористатися одинокі люди похилого віку, інваліди, сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, які належать до вразливих груп населення.

На обліку у службі у справах дітей Куликівської селищної ради перебуває 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 4 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. На території Куликівської селищної ради функціонує 2 прийомні сім’ї, у яких виховуються 3 дітей.

Протягом І півріччя 2021 р. надано гуманітарну допомогу 4 сім’ям. Організовано безкоштовну участь в цирковій виставі дітей пільгових категорій Куликівської селищної ради.

Здійснено 12 виїздів та обстежено умови проживання 15 сімей, у яких батьки неналежним чином виконують свої батьківські обов’язки, батькам дано 12 застереження про недопущення протиправних дій відносно дітей.

Проведено прийом 11 громадян з різних питань: участь у вихованні дітей, визначення місця проживання дітей, захист житлових прав дітей, вчинення психологічного насилля у присутності дітей.

Ведеться збір документів для ведення Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти».

Культура

Одним із найважливіших культурних осередків – діяльність Народного дому смт. Куликів. Його включено в перелік об’єктів, які фінансуватимуться в рамках реалізації Програми капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення на 2021 рік за кошти Львівської обласної ради в сумі 1500,0 тис. грн. З бюджету Куликівської селищної ради виділено кошти в сумі 190 тис.грн. на розробку проектно-кошторисної документації. Також було проведено поточні ремонти в приміщенні Народного дому.

Крім того, будуть реалізовані три мікропроекти в галузі культури на загальну суму 660,47 тис грн.

Подано та погоджено заявку від Міністерства цифрової трансформації України на отримання коштів субвенції на широкосмуговий доступ до інтернету для Народного дому с. Костеїв.

З ініціативи Відділу культури з метою покращення ефективності діяльності мережі бібліотек на базі Бібліотеки-філії смт. Куликів створено Центральну публічну бібліотеку.

Народний дім с.Сулимів отримав в подарунок від благодійного фонду «Львівська родина» мультимедійний проектор EPSON EB-W51. Також в с. Сулимів за спонсорського фінансування було проведено ремонт фасаду.

В бібліотеці-філії с. Смереків було проведено поточний ремонт.

Було спрямовано кошти на оплату заявок – 25 тис.грн для ФК «Куликів» (чемпіонат Львівської області з футболу серед команд прем’єр-ліги), 13,5 тис.грн ФК «Сулимів» та 13,5 тис.грн ФК «Артасів» (чемпіонат Львівського району з футболу серед команд ІІ ліги). Також було оплачено форму та спортивний інвентар для команд с. Звертів, с.Мервичі, с. Великий Дорошів.

Основні культурно-мистецькі заходи:

- благодійна акції «Марафон добрих справ» (підтримка одиноких осіб похилого віку на території територіальної громади);

- відзначення Дня вишиванки, у Куликові було проведено акцію «Вишиваймо разом!» за участі керівництва Куликівської селищної ради;

- святкування з нагоди Дня матері пройшли у селах: Костеїв, Гребінці, Сулимів, Великий Дорошів; з нагоди Дня батька у с. Нове село; з нагоди Дня Героїв – с. Стронятин, з нагоди Дня родини – смт. Куликів.

- фестиваль дитячих аматорських театральних колективів «Галявина казок» в с. Артасів за участі Народних домів Куликівської селищної громади.

- Заходи з нагоди відзначення 25-річчя прийняття Конституції України .

 

Благоустрій, питання інфраструктури та земельних відносин

Від моменту створення Куликівської громади одним з головних завдань, спрямованих на розвиток її населених пунктів, залишається покращення дорожньої інфраструктури та благоустрою території ОТГ, проведення капітальних і поточних ремонтів доріг, так як дороги – це головні артерії громади.

Так, в І півріччі 2021 р. проведено поточні ремонти доріг Жовква-Мокротин –Сулимів на відтинку Гребінці-Віднів, на яку витрачено 3600,0 тис.грн, в тому числі з місцевого бюджету 1000,0 тис.грн, Зіболки-Артасів – 3200,0 тис.грн. Та розпочато роботи по ремонту дороги Смереків-Блищиводи на відрузку дороги в межах с. Смереків та дороги Жовква-Мокротин-Сулимів на відтинку дороги в межах населених пунктів с.Віднів до с.Сулимів.

Проведено грейдерування з підсипкою щебенем комунальних доріг громади на суму 360,0 тис.грн.

На даний час проводиться розроблення нормативно-грошової оцінки земель в межах населених пунктів смт. Куликів, с. Могиляни, с. Артасів та с. Звертів.

Також проводиться розроблення генеральних планів с.Артасів та с.Могиляни, та виготовляються нові на с.Мервичі та с.Костеїв.

Агропромисловий комплекс та екологія

На території Куликівської селищної ради ведуть свою господарську діяльність 27 сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств. Посівна площа станом на 01.07.2021 року складає 7632 га, посів ярих – 4869 га, овочів - 2747 га, технічних культур – 200 га та кормових культур - 694 га.

В І півріччі 2021 р. на території Куликівської селищної ради відкрито 1 сімейну ферму.

За порушення вимог щодо поводження з відходами складено 3 адмінпротоколи та за порушення Правил благоустрою складено 19 приписів.

Плани

Актуальними напрямками роботи в ІІ півріччі 2021 року залишається придбання приміщення для розміщення ЦНАПу, подальший розвиток інфраструктури населених пунктів, виготовлення ПКД з експертизами для подання проектів на фінансування з державного та обласного бюджетів, фондів, на гранти МТД, покращення матеріально-технічної бази освітніх, культурних, медичних та комунальних підприємств; підтримка малого та середнього підприємництва, розвитку фермерства, проведення інвентаризації земель. 

У планах роботи на майбутнє ще досить багато. Сподіваємося на співпрацю з усіма суб’єктами підприємницької діяльності, установами і організаціями, які розміщені на території селищної ради, та і самих жителів громади. Хотілося б усі ці плани втілити в життя.

Фото без опису