Нарада щодо реалізації законодавчих змін у сфері надання житлово-комунальних послуг

  • 647

8 серпня під керівництвом першого заступника селищного голови Богданом Стахівим була проведена нарада щодо реалізації законодавчих змін у сфері надання житлово-комунальних послуг.

Так, 01.05.2021 набрав чинності Закон України від 03.12.2020 №1060 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» (далі – Закон №1060).

Згідно із змінами, внесеними Законом № 1060 до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», передбачено запровадження публічних договорів приєднання про надання комунальних послуг.

Відповідно до положень Закону договори про надання комунальних послуг мають бути укладені виконавцями відповідних комунальних послуг протягом двох місяців з дня набрання чинності рішенням Кабінету Міністрів України про затвердження типових публічних договорів приєднання про надання комунальних послуг (постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами).

Плата виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання, складається з:

1) плати за послугу, що розраховується виходячи з розміру затверджених цін/тарифів на відповідну комунальну послугу та обсягу спожитих комунальних послуг, визначеного відповідно до законодавства;

2) плати за абонентське обслуговування.

Окрім  того, нові законодавчі норми вимагають оснащення будівель вузлами комерційного обліку води та теплової енергії.

За підсумками наради дано відповідні доручення Ростиславу Галушці, начальнику КП «Куликівське УЖКГ».

Фото без описуФото без опису