Відкритість та прозорість

  • 758

Відкритість та прозорість

Детінізація відносин у сфері зайнятості населення та запобігання використанню незадекларованої праці найманих працівників приділяється значна увага.

Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати. Працівники, які одержують гроші “в конвертах”- тягар сучасності, який несе за собою багато негараздів як країні, так і кожному із нас.

Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, він є беззахисним перед роботодавцем. Усна домовленість жодним чином не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне і доти, поки вважає за потрібне. А це в свою чергу зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів. Тому легалізація заробітної плати, прихованої зайнятості, на сьогодні є одним з найпріоритетніших напрямків роботи органів державної влади.

Попередньо робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Куликівської селищної ради було здійснено кілька виїзних засідань, які дали позитивний результат. Мета таких засідань не покарати чи налякати, а допомогти. Сьогодні ж у приміщенні Народного дому смт. Куликів було проведено семінар для підприємців щодо детінізації трудових відносин. На який було запрошено представників органів державної влади та місцеві підприємці мали можливість задати найбільш актуальні для них питання і отримати вичерпні відповіді.