Соціальний центр матері та дитини

  • 369

Відділ соціального захисту населення Куликівської селищної ради інформує !!!

Розпорядженням голови Львівської обласної державної адміністрації «Про створення соціального центру матері та дитини у Львівській області» від 06 грудня 2005 року -№ 1197 у Львівській області створений «Соціальний центр матері та дитини».

Центр надає соціальні послуги кризовим категоріям жінок: вагітним жінкам; одиноким матерям; матерям, які є особами з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; матерям з неблагополучних сімей; матерям, які потерпають від насильства в сім’ї; неповнолітнім матерям; ВІЛ - інфікованим матерям; матерям з особливими потребами (2, 3 групи).

Метою діяльності центру є проведення соціальної роботи, спрямованої на профілактику соціального сирітства (покинуті батьками діти), з особами, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Основним завданням центру є надання особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, соціальних послуг з надання притулку, соціальної інтеграції та реінтеграції.

Центр знаходиться на території медичного містечка м. Дрогобич, вул. Андрія Шептицького, 7. Це забезпечує комплексну допомогу у наданні

медичних послуг для матерів і дітей: огляди сімейного лікаря та лікарів різного напрямку, стаціонарне лікування.

У Центрі є безкоштовне проживання в окремій кімнаті з індивідуальним санвузлом; безкоштовне харчування; забезпечення ліками та матеріалами першої медичної допомоги; можливість отримання гуманітарної допомоги; допомога у догляді за дитиною в безпечних умовах; отримання комплексної допомоги психолога, соціального педагога, медичного працівника та юриста; допомога в оформленні державної допомоги при народженні дитини та відновленні документів; допомога в отриманні освіти, здобутті фаху та інше.

У разі необхідності особи, які опинились у складних життєвих обставинах можуть звернутись до КЗ «Центр надання соціальних послуг Куликівської селищної ради» с.Надичі, вул. Грушевського,5, тел.+380636269265., (znsp_kulykiv@ukr.net), а також до Соціального центру матері та дитини за адресою м.Дрогобич, вул. А.Шептицького,7 (cmdlviv@gmail.com) тел.+380(3244)38920 та до Львівського обласного центру соціальних служб ( м.Львів, вул.Чайковського,17, locssm@ukr.net, тел. +380322610942.)

Фото без опису