Прийомна сім’я є однією з найбільш ефективних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

  • 262

Прийомна сім’я є однією з найбільш ефективних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти, що втратили батьків, або їхні батьки в силу різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, потребують родинного тепла і виховання.

Ярослав Бордіян – директор обласного центру соціальних служб та Наталія Тируба  - начальник відділу обласного центру соціальних служб надали методичну допомогу працівникам КЗ «Центру надання соціальних послуг», щодо здійснення соціального супроводу прийомних сімей.

Адже соціальний супровід є формою соціальної допомоги сім’ям, які взяли на виховання дитину сироту. Під час зустрічі було обговорено основні завдання такого супроводу, а саме це є ефективне використання наявних ресурсів для оптимальної та швидкої адаптації прийомної сім'ї і прийомної дитини з метою вирішення проблем останньої, надання допомоги прийомній сім'ї для того, щоб у майбутньому вона могла вирішувати проблеми, які постають, в основному шляхом мобілізації власних ресурсів та забезпечення партнерських відносин між прийомною сім'єю, соціальною службою, іншими державними і громадськими установами для комплексного забезпечення прав прийомної дитини.

Фото без описуФото без опису