На погашення заборгованості з виплати допомоги з часткового безробіття у зв’язку з поширенням COVID-19

  • 231

На погашення заборгованості з виплати допомоги з часткового безробіття у звязку з поширенням COVID-19 у Жовківською районною філією Львівського обласного центру зайнятості спрямовано понад 9 міліонів грн.

Із метою підтримки малого і середнього бізнесу, який постраждав внаслідок скорочення або припинення виробничої діяльності через поширення коронавірусної інфекції COVID-19, а також для збереження робочих місць та уникнення стрімкого зростання рівня безробіття торік уряд запровадив виплату допомоги з часткового безробіття. Цим механізмом (роботодавці територіальних громад Жовківчини, Рава-Руської, Добросинсько-Магерівської, Куликівської частково Львівської) у 2020 році скористалося 17 працедавців і 464 фізичних осіб-підприємців, що ведуть діяльність одноосібно.

Цього року програма підтримки малого і середнього бізнесу у час пандемії державою не фінансувалася. Лише у вересні п. р. Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про виділення коштів Фонду загальнообовязкового державного соціального страхування України на випадок безробіття для фінансування виплати допомоги з часткового безробіття у період карантину.

«У Жовківській районній філії ЛОЦЗ допомогу з часткового безробіття, загальна сума якої торік сягнула понад 8 міліонів грн, отримали понад 1060 жителів району з числа найманих працівників і приватних підприємців-одноосібників. Окрім того, у грудні торік ми виплачували одноразову матеріальну допомогу у період зимового локдауну. Нею скористалися 40 осіб, на рахунки котрих були перераховані кошти на загальну суму 231844 грн. Запроваджена державна програма допомогла уникнути колапсу в сфері зайнятості через різке зростання рівня безробіття у період пандемії. Днями філія профінансована понад 328 тис. грн, що дозволить повністю погасити заборгованість з виплати допомоги з часткового безробіття, що виникла перед суб’єктами господарської діяльності, які торік призупинили або скоротили виробництво через загострення епідемічної ситуації. Кошти вже перераховані на рахунки 20 працедавців і фізичних осіб-підприємців, – повідомив директор Жовківської районної філії Львівського Обласного Центру Зайнятості Микола Кришталюк .

За його словами, найбільша заборгованість виникла перед фірмами і компаніями, а також фізичними особами-підприємцями, що ведуть діяльність у таких сферах економіки як діяльність туристичних агентств, торгівлі, транспорту.

Фото без опису