Єдиний рахунок для сплати податків – це просто і зручно

  • 734

Жовківська ДПІ нагадує, що єдиний рахунок для сплати податків – це просто і зручно

Жовківська ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області нагадує, що з 01 січня 2021 року набрали чинності норми законодавства, якими затверджено Порядок функціонування єдиного рахунка.

Відповідно до Порядку єдиний рахунок відкривається на ім’я Державної податкової служби України у Державній казначейській службі України (Казначействі).

Для цього необхідно подати повідомлення про використання єдиного рахунку в електронній формі через Електронний кабінет.

Сплатити через єдиний рахунок платник має можливість всі поточні платежі, податковий борг за такими платежами та недоїмку з єдиного внеску, грошові зобов’язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень.

Водночас, єдиний рахунок не може бути використаний для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку до бюджету державними та комунальними підприємствами та їх об’єднаннями.

Звертаємо увагу, що з початком використання єдиного рахунку платник зобов’язаний здійснювати сплату вищезгаданих платежів, через єдиний рахунок. В іншому випадку такі кошти, сплачені на інші рахунки, вважаються помилково сплаченими грошовими зобов’язаннями.

Слід зазначити, що такий спосіб сплати податків і зборів є комфортним, оскільки скорочує платникам фінансові витрати і час на формування розрахункових документів.

Щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно здійснити три простих кроки.

Перший – через Електронний кабінет подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку» за формою J/F 1307001.

Другий – отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.

Третій – надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів.