Рак – це не вирок і за життя варто боротися!

  • 626

Рак – це не вирок і за життя варто боротися!

Щорічно 4 лютого відзначається Всесвітній день боротьби проти раку, який був проголошений у 2005 році Міжнародним союзом по боротьбі з онкологічними захворюваннями.

Метою проведення цього дня є підвищення обізнаності про рак як одного із найстрашніших захворювань сучасної цивілізації, акцентування уваги на профілактиці, ранньому виявленні та лікуванні цього захворювання.

Отже, на Львівщині за 2021 рік взято на облік 7094 вперше виявлених онкологічних хворих. Це на 7,6% більше, ніж за 2020 рік (6596 осіб), але на 16% менше, ніж у 2019 році (8240 осіб).

Очевидно, що це є наслідком пандемії #COVID19, коли люди вчасно не звернулися до лікарів і, відповідно, захворювання виявили вчасно. А це означає, що хворі звернуться вже на пізніх стадіях.

Ми живемо у час ковідної ера і це велика проблема! Бачимо, що усі заходи, які були спрямовані на раннє виявлення онкозахворювань, на фоні пандемії коронавірусу, відійшли на задній план. Люди звертаються до лікарів лише тоді, коли з’являється симптоми (біль, задишка, кровотеча), але у таких випадках допомогти вже дуже складно

Потрібно вести здоровий спосіб життя і грамотно проводити профілактику раку, ризик захворіти можна значно знизити, а лікування, яке було почате на ранніх стадіях захворювання, дає хороші результати і збільшує Ваші шанси на довголіття.

Рак — це не вирок. Це хвороба, з якою можна і необхідно боротись, яку можна і необхідно перемагати!

Фото без опису