Одним із важливих принципів функціонування бюджетної системи України є публічність та прозорість інформації про бюджет

  • 972

Одним із важливих принципів функціонування бюджетної системи України є публічність та прозорість інформації про бюджет.

Відповідно до статті 28 Бюджетного кодексу України місцеві органи влади повинні забезпечити доступність інформації про відповідні місцеві бюджети та в термін до 20 березня року, що настає за звітним, провести публічне представлення громадськості інформації про виконання відповідних місцевих бюджетів за минулий рік.

На виконання цих вимог Фінансовим відділом Куликівської селищної ради сьогодні проведено публічне представлення інформації про виконання бюджету Куликівської селищної ради за 2021 рік та інформації про виконання бюджетних програм у тому числі досягнення цілей державної політики у відповідній сфері діяльності, формування та/або реалізацію якої забезпечують головні розпорядники Куликівської селищної ради за 2021 рік у межах своїх бюджетних програм.

У зазначеному заході взяли участь Лілія Бова, селищний голова, Богдан Стахів, перший заступник селищного голови, Mykola Kozhushko, заступник селищного голови та керівники структурних підрозділів із головними бухгалтерами – головні розпорядники коштів бюджету. Інформацію про виконання бюджету за 2021 рік представляла начальник фінансового відділу Віра Забурко.

 Про використання коштів у 2021 році, виконання бюджетних програм та досягнуті результати діяльності також прозвітували головні розпорядники коштів бюджету.

 Під час обговорення інформацій про виконання бюджету Куликівської селищної ради та бюджетних програм за 2021 рік окреслено проблемні питання, які мали місце у 2021 році, та визначено для усіх учасників бюджетного процесу основні завдання щодо забезпечення якісного виконання бюджету у 2022 році.

Фото без описуФото без опису