Легальна зайнятість – запорука гідного рівня життя та належного соціального захисту.

  • 119

Легальна зайнятість – запорука гідного рівня життя та належного соціального захисту.

З метою тісної співпраці із представниками бізнесу щодо запобігання проявам «тіньової» зайнятості, підвищення рівня заробітної плати найманим працівникам та своєчасної виплати заробітної плати на рівні не менше законодавчо визначеного рівня, сьогодні відбулося засідання комісії з питань легалізації виплати заробітної плати, зайнятості населення та забезпечення надходжень обов’язкових платежів до місцевого бюджету.

В комісії взяли участь заступник селищного голови Mykola Kozhushko, заступник голови Львівська районна державна адміністрація Олександр Клименко, виконуюча обов’язки відділу економіки Львівська районна державна адміністрація Наталія Матвіїв, представник Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці Наталія Колівошко.

З питань дотримання трудового законодавства семеро підприємців Куликівської територіальної громади надали письмові пояснення, на засіданні було заслухано представників шести суб’єктів господарювання, які за результатами моніторингу потрапили в список «мінімізаторів» по сплаті заробітної плати.

Відтак, в межах зустрічі обговорювались питання обов’язкового підвищення рівня заробітної плати, офіційного працевлаштування найманих працівників та сплати єдиного соціального внеску.

Заробітна плата в «конвертах» не тільки порушує права найманого робітника, але й приносить збиток державі, шкодить її соціальній та фінансовій стабільності. До того ж, вона позбавляє людину соціальної захищеності: старих людей пенсій, хворих - лікарняних, а безробітних - грошової допомоги.

Фото без описуФото без опису