Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує профінансувати для капітального ремонту ділянки автомобільної дороги загального державного значення М09 Львів - Рава-Руська.

  • 104

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує профінансувати для капітального ремонту ділянки автомобільної дороги загального державного значення М09 Львів - Рава-Руська.

Представників усіх зацікавлених сторін та ЗМІ запрошують на додаткові консультації з розробниками проєкту ремонту. До обговорення винесуть питання розвитку велосипедної інфраструктури по маршруту дороги М-09, зелені насадження вздовж дороги, близькість лісових масивів, біорізноманіття, паркувальні майданчики та зони відпочинку та відстійники для вантажного транспорту перед кордоном України.

З-поміж іншого під час консультації візьмуть до уваги пропозиції щодо:

  • Заходів для зменшення шумових впливів в межах населених пунктів, що знаходяться вздовж проєктної дороги;
  • Ризиків безпеки дорожнього руху та заходів щодо помʼякшення впливів, зокрема проектні рішення щодо пішохідної інфраструктури, безпечна доступність соціальних об'єктів, облаштування зупинок громадського транспорту – з урахуванням рекомендацій попереднього аудиту безпеки дорожнього руху;
  • Заходів задля зменшення ризиків тимчасового економічного переміщення, рішеннь щодо доступу до житлових будинків, комерційних об'єктів та сільськогосподарських земель (у т.ч. очисники для сг машин перед виїздом на трасу), доступність громадських пасовищ;
  • Визначення місць для дозволеної торгівлі місцевих мешканців надлишками вирощеної сг продукції (вздовж траси в межах населених пунктів) з метою безпеки та сприяння отримання доходу вразливими верствами.

Зустріч відбудеться уже завтра, 5 липня об 11:00 год. Місце проведення: м. Жовква вул. Львівська, 40.

Контактна особа: Оксана Богуш, тел. моб: +380961444724.

Фото без опису